Ένα μοναδικό Δωρεάν Masterclass Σεμινάριο διοργάνωσε ο Τομέας Επισιτισμός του ΑΛΦΑ Studies  Θεσσαλονίκης με θέμα «Σύγχρονη Δημιουργική Ιταλική Κουζίνα», στις εγκαταστάσεις του, Βαλαωρίτου 9. Στον τομέα λειτουργεί πρόγραμμα για σεμινάρια μαγειρικής.

Με εισηγητή το γνωστό Chef Ιδιωτικών Βιλών στη Μύκονο, κ. Κωνσταντίνο Σλαδάκη, οι σπουδαστές του ΑΛΦΑ Studies Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στα μονοπάτια της Ιταλικής Κουζίνας, μαθαίνοντας για τη Φιλοσοφία και τη Γευστική της Παράδοση.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε τις δημιουργίες των εξής πιάτων:
• Casarecce με μάγουλα μόσχου, black angus και πάστα λευκής τρούφας
• Ριζότο με χοιρινό ψαρονέφρι, σπαράγγια, μπρόκολο, λιαστή ντομάτα και καπνιστό τυρί μετσοβόνε
• Κριθαρότο με γαρίδα και καρπάτσιο τρούφας
• Σπαγγέτι με παντζάρι, αμπελοφάσουλα και κατσικίσιο τυρί


Το παρόν σεμινάριο είχε ως στόχο να προσφέρει σε σπουδαστές, αποφοίτους ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μαγειρικής, ιδέες, εμπειρία και γνώση για την Ιταλική Κουζίνα και τις δυνατότητές της, στην ανάδειξη γευστικών συνδυασμών και τη δημιουργία εντυπωσιακών πιάτων με Ιταλικό αέρα.