Τα τελευταία χρόνια, πολλοί νέοι αναρωτιούνται “Πως μπορώ να γίνω personal trainer;δεδομένου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και άλλοι χώροι έχουν αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το επάγγελμα του personal trainer. Αυτό συμβαίνει φυσικά γιατί ο ρόλος που παίζει στην ποιότητα ζωής των ατόμων είναι καθοριστικός.  

Αν λοιπόν η γυμναστική είναι για σένα τρόπος ζωής, αν θέλεις να μεταδόσεις το πάθος σου για το fitness και τον υγιεινό τρόπο ζωής στους άλλους και σ’ ενδιαφέρουν τα σεμινάρια Personal Training, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα παρακάτω σημαντικά σημεία που θα σου λύσουν την απορία πως μπορώ να γίνω personal trainer; 

 

Πως μπορώ να γίνω personal trainer και μάλιστα σωστός; 

 

Καλλιέργησε τις επικοινωνιακές σου ικανότητες και τη μεταδοτικότητά σου 

Το επάγγελμα του personal trainer βασίζεται κυρίως, μεταξύ άλλων δεξιοτήτων, στην καλή επικοινωνία αθλητή-προπονητή. Σκέψου πως οι «πελάτες» βασίζονται στις δικές σου οδηγίες, οπότε η μεταδοτικότητα είναι το Α και το Ω στην προκειμένη περίπτωση.  

Έτσι, η πρώτη απάντηση στην ερώτηση “πως μπορώ να γίνω personal trainer;” είναι πως οι στόχοι τους πρέπει να γίνονται αυτομάτως και δικοί σου. Ως προπονητής αθλημάτων πρέπει να αποπνέεις εμπιστοσύνη, σιγουριά, τιμιότητα, αξιοπιστία και σεβασμό.  

Πάνω από όλα, με την στάση σου πρέπει να δείχνεις πως αυτό που κάνεις το κατέχειςκαλά και είσαι πρόθυμος να βοηθήσεις το κάθε άτομο ξεχωριστά, με βάση τις ανάγκες του. 

 

σεμινάρια personal training

 

Επικεντρώσου στην ασφάλεια και την αξιολόγηση 

Βασική προϋπόθεση ίσως και από τις πιο σημαντικές, για να απαντήσεις στο “πως μπορώ να γίνω personal trainer;”, είναι να γνωρίζεις το ιστορικό του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με πιθανά προβλήματα υγείας, ενοχλήσεις, τραυματισμούς και οτιδήποτε άλλο αφορά τη φυσική του κατάσταση.  

Παίζει καθοριστικό ρόλο να πραγματοποιείς μια στοιχειώδη αξιολόγηση πριν ξεκινήσεις να συνεργάζεσαι με ένα άτομο ούτως ώστε να ξέρεις πως θα προχωρήσεις στην πορεία και να διαμορφώσεις με σωστό τρόπο και πάνω από όλα με ασφάλεια το κάθε ασκησιολόγιο.   

Δώσε βάση λοιπόν σε όποια πληροφορία έχεις να πάρεις από κάθε άτομο, αναγνώρισε κάθε ανάγκη του (σωματική και ψυχολογική) και κάνε την κατάλληλη αξιολόγηση! 

 

Επένδυσε στην επιμόρφωση και στη συνεχή σου εξέλιξη 

Αν έχεις βρεθεί στη θέση ψάξεις “πως μπορώ να γίνω personal trainer;” ήδη ξέρεις ότι η γνώση είναι δύναμη και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ. Οι εξελίξεις ως γνωστόν μας προλαβαίνουν σε κάθε τομέα και γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ευέλικτος και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά σε κάθε τι καινούργιο που παρουσιάζεται.  

Θα πρέπει να ενημερώνεσαι μελετώντας άρθρα, επιστημονικά περιοδικά και ταυτόχρονα να παίρνεις ιδέες. Παράλληλα, να παρακολουθείς εκπαιδευτικά σεμινάρια , να συμμετέχεις σε οργανισμούς του κλάδου και γενικά να συνεργάζεσαι με άλλες σχετικές ειδικότητες όπως πχ φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους κ.α. 

Αν λοιπόν η ερώτηση “πως μπορώ να γίνω personal trainer;” έχει περάσει από το μυαλό σου, ακολούθησε για αρχή αυτά τα χρήσιμα tips. Αν παράλληλα θέλεις να λάβεις πιο εξειδικευμένες γνώσεις και να λύσεις κάθε απορία σχετικά με το πώς μπορείς να γίνεις personal trainer δεν έχεις παρά να ψάξεις και να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια αθλητισμού του ΑΛΦΑ Studies που σε ενδιαφέρουν. 

Να θυμάσαι πως η γνώση είναι το όπλο σου και αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Απλά πίστεψε το!