Περισσότερο τώρα από ποτέ, η ερώτηση “πώς μπορώ να γίνω αισθητικός” περνάει από το μυαλό όλο και περισσότερων νέων που εξετάζουν τις επιλογές επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασής τους μέσα από τα σεμινάρια ομορφιάς του ΑΛΦΑ Studies. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κλάδος της αισθητικής και των υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας παραμένει ακόρεστος στο πέρασμα των χρόνων. Η ενασχόληση με τον τομέα της ομορφιάς είναι από αυτές τις περιπτώσεις όπου η εργασία συνδυάζει δημιουργικότητα και τεχνική καθιστώντας το επάγγελμα ευχάριστο και συνεχώς εξελίξιμο.  

Οι πτυχές σε όλα αυτά που μπορείς να κάνεις είναι πάρα πολλές και σίγουρα δεν θα νιώσεις ποτέ ότι περιορίζεσαι. Αν λοιπόν έχεις γοητευτεί από τον χώρο της ομορφιάς, της μόδας, της αισθητικής και της τέχνης, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! 

 

Αξίζει τον κόπο να γίνω αισθητικός; 

Ας δούμε γι αρχή 3 βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ασχοληθείς με το επάγγελμα, να εξειδικευτείς και να γίνεις τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ: 

 

  • Αρχικά, συμβάλεις στην ευεξία και καλή διάθεση των ανθρώπων. Είτε κάνεις κάποιο χτένισμα, μανικιούρ-πεντικιούρ, μακιγιάζ η απλώς μια περιποίηση προσώπου για καθημερινή ή πιο επίσημη εμφάνιση αυτόματα βελτιώνεις την αισθητική ανανέωση αλλά και την ψυχολογία τους.  

 

  • Έπειτα, αναπτύσσεις σε μεγάλο βαθμό την δημιουργικότητα σου. Η τέχνη του μακιγιάζ, του μανικιούρ, των μαλλιών κ.α. προάγουν κατά κύριο λόγο τη δημιουργική διαδικασία και σε κάνουν ποιο ευφάνταστο/η. Άλλωστε κάθε μέρα θα έχεις να αντιμετωπίσεις και μια καινούργια πρόκληση, επιθυμία ή αλλιώς “απαίτηση”.  

  

  • Και τέλος, φτάνουμε στο πιο σημαντικό σημείο. Το επάγγελμα σου έχει μέλλον! O χώρος της αισθητικής δεν φαίνεται να πλήττεται ιδιαίτερα αφού ο κόσμος αναζήτα ολοένα και περισσότερο προσωπική φροντίδα και περιποίηση.  
     
    Παράλληλα, η προώθηση νέων στυλ ομορφιάς και εμφάνισης μέσω social media και διαφόρων πλατφορμών όπως το ΥouΤube, το Ιnstagram κ.α. ωθεί το επάγγελμα σε ανοδική πορεία. Επίσης, δεν αμφισβητείται ότι τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί βάση στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και lifestyle με πρότυπα από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, τον αθλητισμό και άλλους χώρους. 

 

σεμινάρια ομορφιάς αισθητικής και μακιγιάζ

 

Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες ειδικότητες της αισθητικής και ομορφιάς; 

Και αφού έμαθες κάποια βασικά στοιχεία γύρω από το επάγγελμα, ήρθε η ώρα να μάθεις τις 3 πιο περιζήτητες ειδικότητες της αισθητικής και ομορφιάς. 

  • Σεμινάρια Mακιγιάζ  – Make Up Artist (επαγγελματίας με γνώσεις γύρω από τη δερματολογία, χρωματολογία κ.α.).  

 

  • Σεμινάρια Ποδολογίας – Αισθητική Άκρων (υπεύθυνος για τον καλλωπισμό των νυχιών με γνώσεις κινησιολογίας, ποδολογίας, φυσιοθεραπείες κ.α.) 

 

  • Σεμινάρια αισθητικής για Στελέχη Beauty & Spa Therapies (επαγγελματίας που ασχολείται και παρακολουθεί τα προγράμματα ιαματικής και άλλων ανάλογων θεραπειών).  

 

Πώς μπορώ όμως να γίνω αισθητικός επί της ουσίας;  

Εάν επιλέξεις κάποια από αυτές τις ειδικότητες θα πρέπει να γνωρίζεις τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτεις, εάν θέλεις να γίνεις ένας σωστός επαγγελματίας με μέλλον.  

Το πρώτο και κυριότερο είναι η αγάπη για τον άνθρωπο που όπως είπαμε και παραπάνω είναι το Α και το Ω στη δουλειά αυτή.  

Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η υπομονή σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα και την κοινωνική δεξιότητα 

Επίσης, το κομμάτι της επικοινωνίας είτε με συναδέλφους είτε με πελάτες είναι ένα από τα πιο ισχυρά σου όπλα. Δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης αποκτάς αμέσως άλλη θέση στο χώρο και «φτιάχνεις» το όνομα σου.  

Παράλληλα, σημαντική είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι το «ωραίο» και την κομψότητα γενικά.  

Τέλος, θα πρέπει να είσαι ευέλικτος και να ενημερώνεσαι συνεχώς για τις εξελίξεις στη μόδα, στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, τις νέες τεχνικές και τις τάσεις που διαμορφώνονται, ειδικά γύρω από το styling. 

 

Ήδη ξέρω τα βασικά του αντικειμένου. Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσω επιπλέον σεμινάρια πάνω στον τομέα της αισθητικής; 

Ναι! Ο χώρος της αισθητικής είναι συνεχώς ανατρεπόμενος. Η εξέλιξη οφείλεται ως επί το πλείστον στα νέα προϊόντα, τις εντυπωσιακές δυνατότητες του σύγχρονου εξοπλισμού ομορφιάς καθώς επίσης και στην επιρροή από τις νέες τάσεις της μόδας, τη βιομηχανία του θεάματος, τη δυναμική των Social Media και την απήχηση των influencers στο καταναλωτικό κοινό.  

Λόγω του ότι η αισθητική είναι ένα επάγγελμα απόλυτα παραϊατρικό θα πρέπει να διαθέτεις ευελιξία και παραγωγικότητα. Γι΄αυτό παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια και αποκόμισε όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις μπορείς. Μάθε τα πάντα γύρω από τον κλάδο και μην μένεις στάσιμος/η.  

Αν λοιπόν ο μαγικός κόσμος της αισθητικής είναι για σένα τρόπος ζωής, ακολούθησε για αρχή αυτά τα βασικά και χρήσιμα tips. Αν παράλληλα θέλεις να λάβεις πιο εξειδικευμένες γνώσεις, να μπεις πιο δυναμικά στο χώρο και να λύσεις κάθε απορία σχετικά με το πώς μπορείς να γίνεις αισθητικός δεν έχεις παρά να ψάξεις και να παρακολουθήσεις  τα σεμινάρια του ΑΛΦΑ Studies που σε ενδιαφέρουν.