Ξεχώρισαν για την άρτια εκπαίδευση και τις άψογες δυνατότητές τους οι σπουδαστές του Τομέα Τουρισμός του ΑΛΦΑ Studies Θεσσαλονίκης στη διαχείριση της δράσης «Παρουσίαση Μακεδονικής Κουζίνας». Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «Detrop Boutique», που διοργάνωνε η ΔΕΘ – Helexpo, από τις 24 έως και τις 26 Φεβρουαρίου, στο περίπτερο 15.

Η «Παρουσίαση Μακεδονικής Κουζίνας» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, στοχεύει αρχικά στην ανάδειξη της Μακεδονικής Κουζίνας και έπειτα στην προβολή της Μακεδονίας ως Μοναδικό Γαστρονομικό Προορισμό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και του ΑΛΦΑ Studies Θεσσαλονίκης, σπουδαστές του Τομέα Τουρισμού συμμετείχαν ενεργά στην εξυπηρέτηση και το service των γευστικών δημιουργιών των chef-μελών της Λέσχης σε όσους παρευρίσκονταν εκεί.

Το θέμα των δημιουργιών των chef ήταν η παρουσίαση gourmet πιάτων από απλά υλικά, αναδεικνύοντας την τοπική Μακεδονική Γαστρονομική Παράδοση και Τέχνη. Οι σπουδαστές κέρδισαν πλούσια γνώση, πρωτότυπες ιδέες και χρήσιμη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων εκδηλώσεων, ανταποκρινόμενοι επάξια στις απαιτήσεις του event.