Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις και πρακτικές εφαρμογές από τους σπουδαστές στα Σεμινάρια Μαγειρικής Τέχνης της κατηγορίας Προγραμμάτων Επισιτισμός του ΑΛΦΑ Studies Θεσσαλονίκης, με αφορμή την την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών.

Η εταιρεία Melissa, ως επίσημος υποστηρικτής της δράσης, εφοδίασε τους ανερχόμενους Chefs με τα απαραίτητα υλικά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ανεπανάληπτες συνταγές και γαρνιτούρες ώστε να γιορτάσουν όλοι μαζί παρέα το «αγαπημένο πιάτο», δικαιολογημένα, μικρών και μεγάλων. Η εταιρία Melissa ιδρύθηκε το 1947 με το όραμα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, 7 δεκαετίες αργότερα, η Melissa αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

Η καλύτερη στιγμή της εβδομάδας ήταν το γεγονός ότι αφού δημιούργησαν τα πιάτα με τα ζυμαρικά και τις λαχταριστές σάλτσες, οι σπουδαστές του ΑΛΦΑ Studies Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία τους θέλησαν να τα μοιραστούν με τη γειτονιά και τον περαστικό κόσμο. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνεχούς διασύνδεσης των σπουδαστών του ΑΛΦΑ Studies Θεσσαλονίκης με την αγορά εργασίας.