Σεμιναριο Διοικηση Εστιατοριου

Διοίκηση Εστιατορίου

Ο Restaurant Manager είναι το στέλεχος του εστιατορίου, που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και λειτουργία ενός εστιατορίου. Συντάσσει τη λίστα φαγητού και κρασιού, επιβλέπει το service, προγραμματίζει τις κρατήσεις και είναι γενικότερα υπεύθυνος για την άριστη λειτουργία της επιχείρησης. Ο απόφοιτος του προγράμματος αποκτά τις γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες που απαιτείται να έχει ένας επαγγελματίας για να διοικήσει αποτελεσματικά, να διαχειριστεί, να ελέγξει, και να επιτύχει μία κερδοφόρα ανάπτυξη για το εστιατόριο ή το ταχυφαγείο του, καθώς και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες του.

  • Τομέας: Τουρισμός
  • Τύπος: Ταχύρυθμο
  • Πιστοποιήσεις: Βεβαίωση παρακολούθησης ΚΔΒΜ & Βρετανική Πιστοποίηση NCFE

Αυτοί είναι οι τομείς που θα εξειδικευτείς αν επιλέξεις να σπουδάσεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα:

• Η επιλογή του είδους εστιατορίου ή μπαρ & του Τόπου εγκατάστασης
• Έρευνα αγοράς, εντοπισμός αναγκών
• Η ίδρυση του εστιατορίου βάσει των αναγκών της αγοράς Στήσιμο κουζίνας εστιατορίου, Λειτουργικός σχεδιασμός, Τήρηση κανόνων Haccp
• Στήσιμο σάλας εστιατορίου
• Επιλογή εξοπλισμού, σκευών μηχανημάτων, Διαρρύθμιση και διακόσμηση
• Επιλογή και διαμόρφωση Menu
• Επιλογή προμηθειών, Οργάνωση παραγγελιών, συστήματα αποθήκευσης
• Οργάνωση, κατανομή καθηκόντων προσωπικού
• Εξυπηρέτηση των πελατών
• Λήψη παραγγελίας, σε διάφορες γλώσσες και από διάφορους τύπους πελατών
• Επεξηγήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με το menu
• Πρόταση μενού σε αναποφάσιστους, συνδυάζοντας γνώσεις Οινολογίας
• Κοστολόγηση, Παρακολούθηση εσόδων εξόδων, τιμολόγηση
• Διαχείριση Αποθήκης ηλεκτρονικά/ πρόγραμμα Back Office

Ως απόφοιτος του προγράμματος Restaurant Management μπορείς να εργαστείς ως διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων εστίασης σε:

• Ξενοδοχεία
• Εστιατόρια
• Ζαχαροπλαστεία
• Catering

Σε ποιούς απευθύνεται:

• Φοιτητές και απόφοιτους σπουδών Τουρισμού και Επισιτισμού
• Ιδιοκτήτες ή διευθυντές εστιατορίων και συναφών μονάδων
• Όλους όσοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη διοίκηση ενός εστιατορίου και να ενισχύσουν τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και ηλικιακής ομάδας

Με τη φοίτησή σου στην ειδικότητα Διοίκηση Εστιατορίου, επιπλέον εξασφαλίζεις:

• Αποκτάς τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης κάθε επισιτιστικής επιχείρησης
• Παρακολουθείς εργαστηριακά μαθήματα από επαγγελματίες maître, οινοχόους, γευσιγνώστες, F&B managers, bartenders
• Συμμετέχεις σε γευσιγνωσίες οίνου και αλκοολούχων ποτών κορυφαίων εταιρειών του χώρου
• Παίρνεις μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις που διοργανώνει ο Τομέας Επισιτισμού-Τουρισμού του ΚΔΒΜ2 ΑΛΦΑ STUDIES
• Εκπαιδεύεσαι από άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό
• Λαμβάνεις υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με ανταγωνιστικά δίδακτρα
• Παίρνεις μέρος στην εβδομάδα Επισιτισμού-Τουρισμού του EDUCATION FESTIVAL, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πλήθος δωρεάν σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και workshops
• Λαμβάνεις υποστήριξη για να κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε συνεργαζόμενα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, Catering μέσα από το δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων εταιρειών

Πιστοποιήσεις:

Οι σπουδές σου στο Διοίκηση Εστιατορίου, ΚΔΒΜ2 ΑΛΦΑ STUDIES πιστοποιούνται από κορυφαίους εκπαιδευτικούς φορείς:

• Δυνατότητα απόκτησης κορυφαίας πιστοποίησης από το βρετανικό φορέα απονομής τίτλων σπουδών NCFE, ενισχύοντας το βιογραφικό σου
• Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 ΑΛΦΑ STUDIES (αρ. αδείας 2000058)

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Συμπλήρωσε την φόρμα!

Αποδέχομαι την πολιτική σχετικά με τη συλλογή και χρήση των προσωπικών μου δεδομένων.

Ενδιαφέρεσαι για το πρόγραμμα; Μην χάνεις χρόνο!