Η τέχνη του να σκηνοθετείς: διάλεξη στον Τομέα Δημοσιογραφίας

Αντιμέτωποι με μία ευχάριστη έκπληξη βρέθηκαν τη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2019,οι σπουδαστές του Τομέα Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού κέντρου της χώρας το ΑΛΦΑ STUDIES στην Θεσσαλονίκη.

Στο τηλεοπτικό πλατό τους, παρουσία του καθηγητή τους κου Παναγιώτη Τσακίρη και του υπεύθυνου του Τομέα ΜΜΕ, κου Αλέξανδρου Σαλαμέ, τους περίμενε ο παρουσιαστής της εκπομπής “SELFIE” της ΕΤ2 και με δεκάδες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ σκηνοθέτης, Παναγιώτης Κουντουράς.

Ο κος Κουντουράς, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση αρχικά παρουσίασε αποσπάσματα από το σκηνοθετικό του έργο, στο οποίο συγκαταλέγονται και το τελευταίο video clip του κιθαρίστα του Ozzy Osbourne, Gus G αλλά και η νέα του ταινία του “Ivan” που προβλήθηκε σε Ευρώπη και Αμερική και έλαβε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο Bucharest Short Film Festival.

Στη συνέχεια ο βραβευμένος σκηνοθέτης, παρουσίασε βήμα προς βήμα τη προετοιμασία για τη δημιουργία μίας ταινίας ή ενός ντοκιμαντέρ, έκανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση των επικοινωνιακών skills που απαιτούνται προκειμένου να «ξεκλειδώσει» ο σκηνοθέτης ή ο δημοσιογράφος τους συνεργάτες του ή τους συνεντευξιαζόμενους και ακολούθησε μία πολύ «ζωντανή» συζήτηση με τους σπουδαστές, αναφορικά με την εισήγηση αλλά και το σύγχρονο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

Οι σπουδαστές ΜΜΕ του ΑΛΦΑ STUDIES Θεσσαλονίκης, πέρα από τη βεβαίωση παρακολούθησης που παρέλαβαν, απέσπασαν και πολύτιμες συμβουλές από ένα καταξιωμένο επαγγελματία του χώρου.