Δωρεάν σεμινάριο υψίστης σημασίας παρακολούθησαν οι σπουδαστές του Τομέα Ναυτιλιακών την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΑΛΦΑ STUDIES Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 9.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου με θέμα «Έρευνα φορτίου API» ήταν η κα Τούλη Φωτεινή, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού. Το περιεχόμενο της εισήγησης περιλάμβανε τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος.

Οι σπουδαστές στα Ναυτιλιακά επαγγέλματα, διδάχθηκαν πώς να σχεδιάσουν μία έρευνα φορτίου API καθώς και την εφαρμογή της. Η κα Τούλη παρέδωσε στους σπουδαστές Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης του ΑΛΦΑ STUDIES Θεσσαλονίκης σχετικούς πίνακες και αναγκαία έγγραφα, ώστε ο κάθε ένας σπουδαστής να είναι σε θέση να υπολογίσει τη δική του περίπτωση φόρτωσης.

Στο πλαίσιο του απαιτητικού αυτού project ζητήθηκε στους σπουδαστές να υπολογίσουν το φορτίο API σε ένα πραγματικό ταξίδι από τη Νότια Αμερική μέχρι την Αγγλία, με πραγματικά δεδομένα, τα καύσιμα που θα φορτώσουν στο δεξαμενόπλοιο.

Και αυτό το σεμινάριο όπως ήταν αναμενόμενο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η προσήλωση των σπουδαστών και το ενδιαφέρον τους ήταν αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκειά του. Το πρωτοποριακό αυτό project του Τομέα Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των σπουδαστών του ΑΛΦΑ STUDIES Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις του κλάδου τους.